Πολλές φορές μπαίνουμε στο δίλημμα να επιλέξουμε ανάμεσα σε ένα δερμάτινο μπουφάν ανδρικό ή γυναικείο ή σε ένα μπουφάν δερματίνης

Το γνήσιο δερμάτινο μπουφάν το θεωρούσαμε πάντοτε  ποιοτικό, ανθεκτικό και καλό ρούχο ενώ τα ρούχα από δερματίνη ήταν μία φτηνή απομίμηση του δέρματος που μπορούσε εύκολα να ξεγελάσει τον ανυποψίαστο αγοραστή και το μόνο θετικό τους ήταν η φθηνή τιμή.

Η ανθεκτικότητα η άνεση η ποιότητα και η υγιεινή ζεστασιά που προσφέρουν τα γνήσια δερμάτινα μπουφάν είναι τα χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν.

Τα προηγούμενα χρόνια  ζήσαμε τη μεγάλη στροφή της αγοράς του ρούχου από το καλό ποιοτικό και ακριβό σε ποιο φθηνό και κακής ποιότητας. Είχαμε ένα κατακλυσμός της αγοράς με ρούχα δερματίνης και κακής ποιότητας δερμάτινα από τρίτες χώρες και τη διάθεση τους από μεγάλες αλυσίδες ρούχων. Η ευκολία που είχαμε με λίγα χρήματα να αλλάζουμε  τη γκαρνταρόμπα μας ήταν ότι χειρότερο γιατί υποβαθμίστηκε η ποιότητα για χάρη της τιμής. Η τάση που καλλιεργήθηκε ήταν το φθηνό μοντέρνο και εύκολα εναλλασσόμενο ρούχο και παραμερίστηκε το διαχρονικής αξίας ποιοτικό και ακριβό .

Το δέρμα και τα δερμάτινα μπουφάν σαν ακριβό υλικό με αρκετή δυσκολία στην κατασκευή του βρήκε αντικαταστάτες σε υποπροϊόντα του πλαστικού και του πετρελαίου που κακώς βαφτίστηκαν δερματίνη Echo leather  και τεχνόδερμα.

Έχουμε νιώσει στεναχώρια όταν  το αγαπημένο μας faux leather μπουφάν μετά από κάποιο συνήθως μικρό χρονικό διάστημα αρχίζει να ξεφλουδίζει ή ακόμα χειρότερα όταν  έχουμε ακριβοπληρώσει το vegan leather <<δερμάτινο μας >> και ανακαλύπτουμε ότι στην πρώτη ατυχία ( σκίσιμο ή φθορά) πρέπει να το πετάξουμε. 

( Δείτε ΕΔΩ το άρθρο μας για το πώς θα ξεχωρίσω ένα γνήσιο δερμάτινο μπουφάν. 

Τα τελευταία χρόνια έχουμε μία στροφή σε ποιοτικά χειροποίητα δερμάτινα μπουφάν  και custom made που παράγονται και στη χώρα μας με ιδιαίτερη προσοχή και μεράκι και σε αρκετά οικονομικές τιμές, αυτά τα ρούχα θα έχουν διάρκεια ζωής και ο χρόνος που περνάει θα τα αναδεικνύει περισσότερο και θα επιβεβαιώνει  την επιλογή μας. 

Δερμάτινα μπουφάν,δερματίνη Προτερήματα μειονεκτήματα

Παρακάτω θα δούμε τα θετικά και τα αρνητικά σε μπουφάν από δέρμα και τη δερμάτινη.

Τα δερμάτινα μπουφάν Ελληνικής κατασκευής είναι 100% από δέρματα ζώων μοσχάρια η πρόβατα που ήδη έχουμε καταναλώση για το κρέας τους  και η επεξεργασία του δέρματος γίνεται πλέον με οικολογικά υλικά και προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης CΕ.

Τα μπουφάν από δερματίνη παρασκευάζονται από υποκατάστατα του πετρελαίου και δεν διαθέτουν πόρους που να επιτρέπουν στο σώμα μας να αναπνέει και έτσι συσσωρεύεται ιδρώτας και η υγρασία κάτω από τα ρούχα με όλα τα επακόλουθα για την υγεία μας.

Η βαφή ο καθαρισμός και το service ενός δερμάτινου μπουφάν είναι ποιο ακριβά καθώς αυτά γίνονται σε διάφορα στάδια ενώ στα μπουφάν δερματίνης ο καθαρισμός είναι  πιο οικονομικός όταν είναι εφικτός αλλά τις περισσότερες φορές δεν επισκευάζονται και σε καμία περίπτωση δεν βάφονται.

Η τιμή σε ένα δερμάτινο σακάκι είναι τουλάχιστον διπλάσια ή και περισσότερο από τα μπουφάν δερματίνης όμως η διάρκεια ζωής ενός δερμάτινου μπουφάν είναι 10 -30 χρόνια και μπορεί να φτάσει σε μερικές περιπτώσεις και τα 80 χρόνια.

Συμπερασματικά να αναφέρουμε ότι ο μόνος λόγος που θα επιλέγαμε ένα μπουφάν δερματίνης είναι το χαμηλό budget που διαθέτουμε αλλά βάζοντας λίγα χρήματα παραπάνω μπορούμε να πάρουμε ένα γνήσιο δερμάτινο μπουφάν ανδρικό ή γυναικείο που σε βάθος χρόνου θα αποδειχθεί μία πολύ καλή επένδυση.

SAVIDYS ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα εδώ:Συμβουλές Μόδας

Powered & Protected by pAntz