Πολλές φορές αναρωτιόμαστε ποιο είναι το καλύτερο δέρμα που κατασκευάζονται τα ποιοτικά δερμάτινα μπουφάν και πώς μπορούμε να το αναγνωρίσουμε.

Με την πείρα που διαθέτουμε στο χώρο της ραφής του δερμάτινου ενδύματος η άποψη μας είναι ότι δύο παράγοντες καθορίζουν την ποιότητα στο δέρμα, πρώτον το είδος του ζώου από το οποίο προέρχεται αρνί, πρόβατο, μοσχάρι, χοιρινό, και δεύτερον και πιο σημαντικό είναι η επεξεργασία του δέρματος (βυρσοδεψεία).

 Εδώ να κάνουμε μία διευκρίνιση, μιλάμε πάντοτε για δέρματα  πού προέρχονται  από ζώα  που έχουν  καταναλωθεί για τη διατροφή μας και επεξεργάζονται νόμιμα και με όλες τις προδιαγραφές  που απαιτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Η επεξεργασία του δέρματος θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την απαλότητα του την αντοχή και δύναμη την ευχάριστη μυρωδιά και το αποτελεσματικό φινίρισμα, φιξάρισμα και βαφή του.

Ας φέρουμε ένα παράδειγμα το δέρμα  από αρνί κατά βάση υπερτερεί ελαφρώς από το δέρμα προβάτου εάν όμως δεν έχει υποστεί την σωστή βυρσοδεψεία καθίσταται δεύτερης ποιότητας.

Η σωστή επεξεργασία θα δώσει στο δέρμα μεγάλη διάρκεια στο χρόνο και αξία με το πέρασμα του.

Ένας απλός και πρακτικός τρόπος για να αναγνωρίσουμε αν ένα ποιοτικό δερμάτινο είναι κατασκευασμένο από καλής ποιότητας δέρματα είναι ότι έχει ευχάριστη μυρωδιά, ζωηρό χώμα ,απαλή αφή και σχεδόν ομοιόμορφη επιφάνεια χωρίς έντονους πόρους και ζαρωμένα σημεία και οπωσδήποτε στην ετικέτα που υπάρχει στο εσωτερικό κάθε δερμάτινου μπουφάν αναγράφει ότι είναι κατασκευασμένο από δέρμα.

Κατηγορίες δερμάτων:


Νάπα (nappa) είναι η πιο συνηθισμένη και διαδομένη μορφή δέρματος, είναι το ελαφρώς γυαλιστερό και λείο που δεν λερώνει εύκολα και συνήθως αυτής της επεξεργασίας δέρματα προέρχονται από αρνιά, πρόβατα και μοσχάρια.

Φυσικού φινιρίσματος δέρματα είναι αυτά που μοιάζουνε με τα νάπα αλλά είναι πιο ματ και πιο απαλά και προέρχονται συνήθως από δέρματα αρνιού. 

Δέρματα κεριού είναι δέρματα που χρησιμοποιούνταν συνήθως παλαιότερα και έχουν μία κερωμένη αίσθηση και διχρωμία συνήθως με αυτό τον τόπο επεξεργάζονται δέρματα από μοσχάρι.

Σαμούα η νάμπουκ (nubuck) ονομάζονται τα δέρματα προέρχονται κυρίως από μοσχάρι και η επιφάνειά τους δεν είναι λεία αλλά έχει μία αίσθηση σεβρό σαν το καστώρ αλλά ποιο στιβαρό χωρίς τόσο έντονο πέλος.

Καστόρ η suede είναι το δέρματα που έχουν βελούδινη αίσθηση είναι απαλά και έχουν μεγαλύτερο πέλος από τα nubuck δέρματα κάστωρ συνήθως φτιάχνονται από δέρματα κατσικιού. 

Χοιρινά δέρματα που αποτελούν μία ποιο χαμηλής ποιότητας δέρματα Συνήθως γίνονται καστώρ επιφάνειας σε μία πιο χοντροκομμένη εκδοχή.

Οι κρούτες είναι  κατώτερης ποιότητας και προέρχονται  από το κάτω μέρος  δέρματος μοσχαριού πού έχει  κοπή  εγκάρσια και είναι και αυτά χοντρά με τραχεία επιφάνεια.

Υπάρχουν και άλλων ειδών επεξεργασίας δέρματα που είναι πιο σπάνια όπως τα pull up που αλλάζουν χρώμα με το τρίψιμο, τα λουστρίνια που έχουν πολύ γυαλιστερή επιφάνεια.

Η εκτύπωση (printed) με διάφορα σχέδια η στάμπα και το φιλμ δεν θεωρούνται μορφές επεξεργασίας Απλώς εφαρμόζονται στο τελικό στάδιο του δέρματος για να αλλάξει η εξωτερική τους εμφάνιση.

Το τεχνόδερμα (faux leather) η δερματίνη και η αλκαντάρα δεν είναι δέρματα είναι υλικά πού προέρχονται από πλαστικό (πολυουρεθάνη ,πολυαμίδιο).

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα δέρματα για τα ποιοτικά δερμάτινα μπουφάν.

SAVIDYS LEATHER

Δείτε παρακάτω τη συλλογή από γυναικεία και ανδρικά δερμάτινα μπουφάν και επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει για να καλύψει κάθε σας ανάγκη για προσεγμένη και δυναμική εμφάνιση

ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ

Γυναικεία δερμάτινα μπουφάν εκπληκτικής ποιότητας σε σχέδια & χρώματα που εκφράζουν την προσωπικότητα σας! Ανακαλύψτε δερμάτινα μπουφάν, ζακέτες, biker, σακάκια,γουνάκια και μουτόν από πρώτης ποιότητος γνήσια δέρματα

ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ

Μοναδικά ανδρικά δερμάτινα μπουφάν υψηλής ποιότητας σε πολλά σχέδια για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει! Ανακαλύψτε δερμάτινα σακάκια, jacket, biker, perfecto, δερμάτινα γιλέκα και ανδρικά μουτόν σε διάφορα χρώματα.

Powered & Protected by pAntz